Nieuws

How compact electric vehicles could challenge the dominance of SUVs

17-06-2024

The expansion of car sizes poses significant environmental challenges, with larger vehicles consuming more fossil fuels and emitting higher levels of carbon dioxide. Additionally, the production of electric SUVs requires substantial quantities of minerals, hindering decarbonization efforts. Moreover, larger vehicles contribute to increased tire pollution and pedestrian fatalities.

Light Electric Vehicle's nodig in mobiliteitstransitie

10-06-2024

Lichte Elektrische Voertuigen (LEVs) maken tegenwoordig een steeds groter deel uit van het straatbeeld. Deze voertuigen bieden kansen voor de verduurzaming van mobiliteit. Er zijn echter ook flinke uitdagingen.

Topsector Logistiek: stadslogistiek blijft groeien en dat kan niet meer

03-06-2024

Uit onderzoek van TNO voor de Topsector Logistiek blijkt het aantal stadslogistieke kilometers tot 2035 zal toenemen met 19%, terwijl de CO2-reductieopgave 20% is. De ruimte in de stad wordt daarnaast schaarser en we streven met zijn allen naar een duurzame, leefbare en verkeersveilige stad. Dit vraagt om een nieuwe Outlook Stadslogistiek waarin de Topsector Logistiek de zogenoemde zero impact stadslogistiek introduceert: het verminderen van overlast en het verbeteren van verkeersveiligheid.

Denk mee over bereikbaarheidsdoelen 2050

27-05-2024

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wil weten wat de meningen zijn over de bereikbaarheidsdoelen tot 2050. Daarom is het ministerie een online raadpleging gestart. Denk mee over vervoer met de auto, de fiets en het ov. Het ministerie werkt aan de invulling van bereikbaarheidsdoelen om bereikbaarheid voor iedereen in Nederland te realiseren.

Misvattingen en kennisgebrek belemmeren transitie duurzaam vervoer

20-05-2024

De totale verschuiving naar duurzame mobiliteit vordert te langzaam door hardnekkige misvattingen en een gebrek aan kennis staan. Dat blijkt uit het eerste Trendrapport Duurzame Mobiliteit van Nationale-Nederlanden. Zo heeft meer dan driekwart van de zzp'ers nog steeds een voertuig dat rijdt op fossiele brandstoffen.

EIT study: Logisticians can save massively with mixed fleets of e-cargo bikes and e-vans

13-05-2024

A recent study conducted by EIT InnoEnergy, an organization dedicated to sustainable energy innovation supported by the European Institute of Innovation and Technology (EIT), sheds light on the comparative advantages of utilizing e-vans and e-cargo bikes in terms of both costs and environmental impact.

10 tips voor een gezond en veilig magazijn

06-05-2024

Een gezond en veilig magazijn leidt niet alleen tot minder ongevallen op de werkvloer, ook wordt het werk er efficiënter uitgevoerd, waardoor de bedrijfsprestaties omhoog gaan. Maar in de praktijk blijkt het moeilijk om de juiste aanpak te kiezen om een veilig en gezond magazijn te realiseren. We geven je tien tips voor een gezond en veilig magazijn.

‘Schrijnend tekort aan laadpalen bedreigt vergroening vrachtverkeer’

29-04-2024

Om de ambitieuze CO2-reductiedoelen van de Europese Unie te realiseren, is een drastische vergroening van het vrachtwagenpark essentieel. Echter, zoals Frits van Bruggen, voorzitter van de RAI Vereniging, terecht opmerkt, staat een schrijnend tekort aan laadcapaciteit deze doelstellingen in de weg.

Distributiecentra rukken harder op dan verwacht: Rijksadviseur pleit andermaal voor landelijke visie en keuzes om groei te beteugelen

22-04-2024

Het oppervlakte aan distributiecentra in Nederland groeit sneller dan verwacht, ondanks toenemende zorgen over landschapsverstoring en arbeidskwesties. Een onwenselijke situatie volgens Wouter de Vries, Rijksadviseur voor de Fysieke Leefomgeving. Hij pleit voor landelijke regie en duidelijke keuzes.

Global micromobility market to be worth $340 billion by 2030

15-04-2024

The global micromobility market is expected to reach $340 billion by 2030, according to a new McKinsey report. This is up from approximately $160 billion in 2022.

Bekijk onze sociale media

Onze merken: