Nieuws

Subsidies voor duurzaam vervoer in 2023

05-12-2022

Veel ondernemers staan de komende jaren voor de taak om te verduurzamen. Een belangrijke stap die je op dat gebied kunt nemen, is bijvoorbeeld de aanschaf van een duurzame bedrijfsauto. Om ondernemers financieel te helpen, stelt de overheid diverse subsidies beschikbaar. De belangrijkste regelingen op een rij.

Licht elektrisch vrachtvoertuig vaker in straatbeeld, bestelbus blijft

28-11-2022

We zien steeds vaker lichte elektrische vrachtvoertuigen (LEVV's) in het Nederlandse straatbeeld en hun aantal zal de komende jaren naar verwachting groeien. Toch zullen niet alle (diesel) bestelauto's vervangen worden door LEVV's. Sommige ondernemers zullen bijvoorbeeld eerder kiezen voor een elektrische bestelbus.

TNO: Commerciële doelstellingen van aanbieders van deelmobiliteit stroken niet altijd met het publieke belang

21-11-2022

Elektrische deelscooters, taxi’s, fietsen en flitsbezorgers overspoelen onze steden en hebben een disruptieve uitwerking op de bereikbaarheid en veiligheid. Zonder sturing kunnen de negatieve maatschappelijke gevolgen groot zijn.

Research: Traffic increase scenarios where e-bikes and e-scooters are banned

14-11-2022

A new study, published in Nature Energy, states that cities should expect to see trade-offs between micromobility restrictions designed to promote public safety, and increased emissions associated with heightened congestion.

5 mythes over de thuislevereconomie

07-11-2022

Jaarlijks plaatst een Nederlander gemiddeld 40 bestellingen online. In de politiek en media wordt regelmatig negatief gesproken over de impact van de thuislevereconomie. De overlast en de gevolgen voor de verkeersveiligheid, het milieu en de middenstand zijn veelgehoorde argumenten. Maar klopt die beeldvorming wel, of liggen de feiten genuanceerder?

Niet elke schuur is een ‘last mile’ cityhub

31-10-2022

Als je de vakbladen volgt dan lijkt er een hausse in het aanbod van ‘last mile’ cityhubs. Maar, niet elke schuur is geschikt als ‘last mile’ cityhub. Waaraan moet een cityhub voldoen om echt te kunnen functioneren als een echte cityhub?

Slimmer bouwen als oplossing tegen verdozing; in het buitenland gebeurt het al, nu in Nederland nog

24-10-2022

Door logistieke functies te combineren, te stapelen en slim te automatiseren is het mogelijk om meerlaagse gebouwen te realiseren die minder ruimtegebruik vragen, minder verkeersdruk opleveren, minder energie verbruiken en minder inbreuk maken op het landschap.

Tilburg-Waalwijk 4e keer op rij Logistieke Hotspot van Nederland

17-10-2022

Tilburg-Waalwijk is voor de 4e keer op rij uitgeroepen tot Logistieke Hotspot nummer 1 van Nederland. In de jaarlijkse landelijke enquête van Logistiek.nl gaf een panel van 38 logistieke experts Tilburg-Waalwijk opnieuw de meeste stemmen.

En dan moet de echte drukte nog komen

10-10-2022

De logistieke sector draait al langere tijd overuren in een stormachtige omgeving. Heftige turbulentie door aanhoudende verstoringen in aanvoerketens, geëxplodeerde energieprijzen, laag water en een niet aflatende druk vanwege te krappe beschikbare capaciteit.

Studie wijst uit: pakketbezorging per drone vergt tot 94% minder energie dan bezorging per bus

03-10-2022

Volgens een onlangs gepubliceerde wetenschappelijke studie vergt het afleveren van een pakketje per drone tot 94% minder energie dan het afleveren van hetzelfde pakket door een dieselaangedreven bestelbus.

Bekijk onze sociale media

Onze merken:Egret Wodcar Qugo
A-n.t. M Products