Nieuws

De zin en onzin van zero emissie zones stadslogistiek

08-08-2022

Er wordt op Linkedin veel geschreven over zero emissie zones voor stadslogistiek. Ook veel onzin. Zoals dat veel binnensteden in 2025 op slot gaan voor dieselbusjes en -vrachtwagens. Simpelweg niet waar! Wat is er wel bekend?

Omvang van mondiale micromobiliteitsmarkt: €90 miljard

01-08-2022

De wereldwijde markt voor micromobiliteit heeft een omvang van zo’n €90 miljard. Dat is een van de conclusies van een onderzoek van adviesbureau Boston Consulting Group (BCG).

Stadslogistiek is onhoudbare situatie: 'Wat zijn de oplossingen?'

25-07-2022

Chauffeurstekort, afnemende bereikbaarheid, toenemende regelgeving, maar ook het bestelgedrag van ondernemers; het zijn slechts een paar pijnpunten in de groeiende problematiek rondom de bevoorrading van de horeca in de stadscentra. Wat moet er gebeuren, en belangrijker: zijn er oplossingen?

De lastige laatste kilometers: tien verbeteringen voor bezorging en bevoorrading

18-07-2022

In de wereld van mobiliteit is er iets (mis) met de laatste kilometers totdat de winkel, het bedrijf of de individuele klant wordt bereikt voor bevoorrading en bezorging. Deze ‘kilometers’ zijn prijzig, tijdrovend, vaak nog vervuilend, onveilig en ook hinderlijk.

Goede laadinfrastructuur voorwaarde voor omschakeling naar elektrisch rijden

11-07-2022

Ondernemers worden door overheidsmaatregelen steeds meer richting elektrisch rijden gestuurd. Zo komen er de komende jaren zero-emissiezones in 30 tot 40 gemeenten. Het opladen van elektrische bestel- en vrachtauto’s is daarbij vaak een bottleneck.

Hoge drempels belemmeren elektrificatie stadsvervoer

07-07-2022

Veel transportbedrijven in de stadslogistiek zijn niet op tijd klaar voor de zero-emissiezones, die vanaf 2025 in tientallen steden worden ingevoerd. Dat blijkt uit een enquête die is uitgevoerd in opdracht van ABN AMRO.

Personeelstekort blijft logistieke sector kwellen

06-07-2022

Personeelstekort blijft een groot probleem voor de logistiek sector. Met name het gebrek aan vrachtwagenchauffeurs is een groot probleem.

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat informeert Kamerleden over beleid voor duurzame mobiliteit

04-07-2022

Ambtenaren van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat hebben onlangs voor de leden van de Tweede Kamer een technische briefing verzorgd over de beleidsmaatregelen duurzame mobiliteit. Tijdens de bijeenkomst met de Vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Waterstaat is onder meer gesproken over de knoppen die het kabinet heeft om de uitrol van elektrische voertuigen te stimuleren.

'Omvang van zero-emissiezones moet sneller worden vastgesteld'

29-06-2022

Vanaf 2025 treden er in 27 gemeenten en op Schiphol steeds meer zero-emissiezones in werking. Bedrijven moeten daarom op relatief korte termijn hun bedrijfswagens elektrificeren of hun logistiek anders inrichten om de stadscentra in te kunnen. En dat levert flinke uitdagingen op. Anders Reizen roept gemeenten op om snel duidelijkheid te verschaffen aan het bedrijfsleven over zero-emissiezones.

Kijktip: VPRO Tegenlicht - mobiliteit van morgen

27-06-2022

Toekomstdenkers Maarten Steinbuch en Carlo van de Weijer nemen samen met VPRO Tegenlicht innovaties onder de loep die mobiliteit voor het jaar 2040 duurzaam en toekomstbestendig kunnen maken.

Bekijk onze sociale media

Onze merken:Egret Wodcar Qugo
A-n.t. M Products