Nieuws

Landelijke beleidslijn verdozing vertraagd

30-05-2023

De landelijke beleidslijn om grootschalige distributiecentra op ‘ongewenste plekken’ te voorkomen, is vertraagd. De aangekondigde spelregels vanuit de overheid om verdozing een halt toe te roepen, komen er op zijn vroegst eind dit jaar.

True green – or green washing in the European last mile?

22-05-2023

The 2023 Green Last Mile Europe report from Last Mile Experts (LME) has just arrived and sheds light on the impact of e-commerce on the environment and proposes solutions to make the last mile more sustainable. Unfortunately, it also suggests significant greenwashing by many of the key players.

Vele nieuwe distributiecentra nodig om batterijen ‘boom’ Europa succesvol te maken

15-05-2023

Europa krijgt te maken met een ‘boom’ aan nieuwe batterijenfabrieken. Oorzaak is de oprukkende elektrificatie. Die toename leidt ook tot de bouw van nieuwe distributiecentra voor de juiste opslag.

Afzet elektrische bestelauto's verdubbeld in Q1

08-05-2023

In het eerste kwartaal van 2023 zijn er in Nederland 2257 nieuwe elektrische bestelauto’s geregistreerd. Dat is een stijging van maar liefst 116 procent ten opzichte van Q1 2022 (1054 stuks). Nederland is een van de koplopers van Europa als het gaat om de registratie van elektrische bestelauto’s.

Duizenden elektrische DAF-trucks per jaar, maar: zijn er onderweg genoeg laadstations?

01-05-2023

Kan er genoeg stroom worden geladen voor batterijentrucks? EZK-minister Adriaansens kreeg maandag bij DAF in Eindhoven de zorgen daarover nog eens ingepeperd.

Ook de logistieke vastgoedsector zelf wil af van lelijke, vervuilende blokkendozen

24-04-2023

De logistieke sector en de overheid blijken veel op één lijn te zitten als het om verdozing gaat. Het is wachten op landelijke regels.

Onderzoek Vattenfall: driekwart Nederlandse bedrijven gaat binnenkort volledig elektrisch rijden

20-04-2023

Driekwart van de Nederlandse bedrijven is van plan om binnen 3 jaar volledig over te stappen op elektrische voertuigen. Dat blijkt uit een onderzoek van Vattenfall bij Europese bedrijven die een eigen wagenpark of bedrijfsauto’s hebben.

Elektrische vrachtwagen in opmars, maar niemand wil rijden op waterstof

17-04-2023

Er rijden steeds meer elektrische vrachtwagens rond. Maar rijden op waterstof is niet populair: bij een recente subsidieronde heeft niemand geld aangevraagd om een waterstoftruck aan te schaffen.

Parijs voor verbod op elektrische deelsteps

11-04-2023

Inwoners van Parijs hebben zich in een bindend referendum uitgesproken voor een verbod op elektrische deelsteps. De 15.000 deelsteps in de Franse hoofdstad leiden tot veel chaos op voetpaden en verkeersonveilige situaties. Het verbod gaat in per 1 september.

Kabinet streeft naar volledige bereikbaarheid

03-04-2023

Volgens de Rijksoverheid is één van de vereisten voor een samenleving waarin iedereen meedoet goede bereikbaarheid. Het kabinet heeft daarom een aantal uitgangspunten vastgesteld, zodat de bereikbaarheid en daarmee leefbaarheid in heel Nederland gewaarborgd wordt. Dat staat vermeld in de Hoofdlijnennotitie Mobiliteit 2050.

Bekijk onze sociale media

Onze merken:Circontrol M Products mobility solutions Paxster